luni, 3 septembrie 2012

Leapsa

Incerc sa scriu iar pe blogu asta ca l-am cam lasat  din lipsa de timp si poate inspiratie.
Incep cu o leapsa preluata de la salmi

1. Crezi în supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bântuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocult, vrăjitorie, clarvăzători, medium-uri, psychics, miracole, minuni ?

 Nu cred in asa ceva dar imi place sa citesc mult genu asta de carti  sau sa vizionez filme de genu.

2. Crezi că omul când se naşte este ca o pânză de pictat, goală, pe care totul se imprimă mai târziu, inclusiv good and evil, sau că suntem născuţi cu predispoziţie sau predestinaţi spre cele două ? Pe scurt, ne naştem cu natura fiecăruia sau o cultivăm, dobândim ?

Eu cred ca  personalitatea omului se contureaza in mare parte in functie de ce fel evenimente traim, de experientele prin care trecem. Rautatea sau bunatatea este in caracterul omului, cu caracterul te nasti, nu prea poate fi schimbat in functie de ce viata traiesti.Daca omul isi arata din prima caracterul rau sau bun, asta depinde de ce vrea el sa arate lumii.
Oricum nu poti sa fii un om exclusiv bun la suflet sau exclusiv rau.Din fiecare avem cate putin, dar predomina una sau alta.

 3. Dacă ai avea ocazia doar o singură dată şi pentru scurt timp, să călătoreşti în timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Habar nu am.In trecut as merge sa verific veridicitatea scrierilor religioase.Nu radeti, chiar as vrea sa ma conving, sa vad pe ce baza s-a scris ce s-a scris.Momentan nu sunt prea prietena cu nici o religie.
In viitor as merge doar sa vad daca copilul meu va ajunge ce incerc eu il invat sa ajunga. Sa vad daca stradania mea de a-l educa sa fie un om  cu scaun la cap va da roade.
Daca ar fi sa aleg, atunci poate ca as alege viitorul.

4. Dacă tehnologia şi medicina va avansa în aşa măsură încât media de viaţă umană va fi considerabil mai mare decât în prezent, dublu sau chiar mai mult, să spunem, ce opinie ai despre acest lucru şi anume să trăieşti într-o asemenea eră ?

Depinde de calitatea vietii pe care as duce-o .Daca la 200 de ani as fi la fel de in putere ca la 20, da:))

5. Dacă ai avea de ales între un an de continuă zi sau un an de continuă noapte, ce ai alege ?

As alege noaptea.Noaptea nu prea ai ocazia sa o traiesti.

 6. Ce crezi despre Spaţiu, aka Univers, aka Cosmos ? Ştim că este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebule, etc dar crezi că în afară de astea mai e ceva ce noi nu ştim ? Viaţă spre exemplu, în orice formă. Sau crezi că suntem singurii ?

Precis ca mai exista forme de viata pe undeva.Si cred ca sunt mai aproape de noi decat suntem noi in stare sa vedem. Noi cautam viata unde este lumina, caldura, apa, unde gasim de obicei.De ce sa nu fie viata si sub alta forma decat o stim noi?

7. Dacă ai avea ocazia să trăieşti o zi (24 de ore) literalmente în persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoană de altă rasă, culoare, etnie, o persoană de altă religie, de sex opus, o persoană mai tânără sau mai în vârstă ?

O persoana de varsta inaintata, sa stiu ce ma asteapta daca as ajunge sa traiesc mai mult:))

 8. Dacă ţi-ar fi oferită o putere supranaturală (de natură fizică sau mentală) ce ai alege şi de ce ?

Teleportarea clar!Cred ca asta si-ar dori toti cei care sunt departe de cei dragi .

9. De ce ţi-e teamă mai mult, de ceea ce nu cunoşti şi nu înţelegi, de ceea ce cunoşti, dar nu înţelegi, de ceea ce cunoşti şi înţelegi, dar nu poţi controla sau schimba ?

De ce nu pot controla sau schimba.

 10. Dacă te-ai afla vreodată într-un scenariu gen Matrix, numai că real, şi ţi s-ar oferi pastila albastră despre care ţi se spune că odată ce o iei vei afla lucruri pe care nu ţi le puteai imagina vreodată, lucruri despre absoolut orice în univers, dar că odată aleasă acea cale, indiferent de consecinţe, nu mai există drum de întors înapoi, sau ţi s-ar oferi pastila roşie prin care vei fi transformat într-o persoană care va avea o viaţa foarte bună, lungă, îmbelşugată, fericită, dar nu vei şti niciodată nimic şi vei trăi doar cu curiozitatea şi întrebările existenţiale, universale, ce ai alege ?

Pastila rosie cred ca deja am primit-o:))



Leapsa o poate prelua oricine doreste da sa stiu si eu:)) (vreau sa citesc si eu raspunsurile voastre)


Un comentariu:

salmi spunea...

Multumesc inca o data de preluare, mi-au placut mult raspunsurile. Chiar e o leapsa prin care poti cunoaste putin pe cel care raspunde la intrebari...